Wat komt er eigenlijk kijken bij het werk van een CV monteur?

By 30 mei 2022Nieuws
CV monteur

Het werk van een CV monteur is ontzettend belangrijk. Zo belangrijk dat het een van de meest gevraagde beroepen is momenteel![1] Maar wat maakt het beroep CV monteur nou zo belangrijk en veelzijdig?

Een belangrijk takenpakket

Een centrale verwarming is essentieel voor veel huishoudens. Daarom is het van uiterst belang dat een cv-ketel goed werkt. Om ervoor te zorgen dat deze goed werkt én goed blijft werken, voert een monteur verschillende taken uit: ten eerste moet een cv-ketel natuurlijk geïnstalleerd worden. Daarna moet deze ketel jarenlang onderhouden worden. Mochten er storingen optreden dan moet er mogelijk ook iets gerepareerd worden. Stel het is niet te repareren, dan moet het vervangen worden. En dit moet allemaal enorm zorgvuldig uitgevoerd worden, omdat een cv-ketel op gevaarlijke gassen werkt. Kortom, een belangrijk takenpakket.

Een CV monteur is veelzijdig

Als een cv-ketel niet goed werkt dan kan dat grote gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan koolstofmonoxidevergiftiging of explosiegevaar. Om die redenen komt er veel verantwoordelijkheid kijken bij het werk van een CV monteur. Een monteur gaat hier zorgvuldig mee aan de slag. Hierdoor leert hij of zij om te gaan met verantwoordelijkheid; een vaardigheid die van levensbelang is.

Goede communicatie

Ook is communicatie een belangrijk gereedschap van de gereedschapskist aan vaardigheden van een CV monteur. Klanten zullen hun problemen niet altijd perfect uitleggen en het is aan de monteur om ze uiteindelijk alsnog te begrijpen. Alleen met communicatie kom je tot dit begrip. Hoe je dit het best doet is iets wat je leert door ervaring. Met deze vaardigheid kan een monteur ook andere zaken in het leven makkelijker oplossen.

Tijdsmanagement

Ten slotte is tijdsmanagement een vaardigheid die een monteur beheerst. Een CV monteur heeft meerdere klanten per dag die hij of zij dient te helpen. Om dit te kunnen doen leert een monteur zijn tijd goed in te delen. Dit is iets wat natuurlijk enorm toepasbaar is op alle dingen in het leven.

Wij zoeken verschillende cv monteurs!

Ben je nou helemaal overtuigd van het belang van dit mooie beroep en wil je ook aan de slag? Kom dan bij ons werken! In dit artikel kun je meer lezen over wie wij zijn en wat je bij ons kunt verwachten. Onderaan het artikel kun je de openstaande vacatures vinden.

[1] https://www.flexmarkt.nl/arbeidsmarkt/dit-zijn-de-meest-gevraagde-beroepen-in-2022/?vmn_sso_identifier=notfound

Call Now Button