Beneden extra warm betekent boven koud, hiermee is dit verleden tijd!

By 30 april 2021Comfort
klepscheiding thermostaat

Beneden lekker warm en knus zitten met de openhaard aan en boven snel een trui aan moeten trekken? Misschien herken je het wel. In de woonkamer staat een (gas)kachel of een openhaard aan. Hierdoor slaat de thermostaat beneden af en worden de bovenverdiepingen niet meer verwarmd. Dit kan erg vervelend zijn, zeker voor degenen die boven aan het werk of aan het gamen zijn. Of als de bovenverdieping van je huis los verhuurd wordt. Dit laatste was het geval bij één van onze klanten, Jan Karstens. Wij hadden een mooie oplossing voor hem, die misschien ook wel een uitkomst kan bieden voor jou.

Weg met onnodig stoken

Jan heeft een herenhuis in Leiden. De begane grond en de eerste etage van dit huis gebruikt hij als kantoorpand en de tweede etage verhuurt hij. Overdag is dit natuurlijk geen probleem, maar ‘s avonds wel. Als de werkdag van hem en zijn werknemers erop zat, moest hij het hele huis verwarmen om ervoor te zorgen dat de huurders boven warm zaten. Hierdoor stookte hij onnodig veel en maakte hij dus ook onnodige kosten. Hij kwam bij ons met zijn probleem en wij hadden een ideale oplossing voor hem, een klepscheiding thermostaat.

Verdelen en besparen

Een klepscheiding thermostaat zorgt ervoor dat het hele verwarmingscircuit verdeeld wordt in losse circuits. Zo zorgde het in het geval van Jan ervoor dat het kantoor en het verhuurgedeelte gescheiden werden in twee circuits. Je kunt het vergelijken met het water in je huis. In plaats van dat alle kranen in huis opengaan als je er maar eentje nodig hebt, kun je er nu eentje opendraaien en de rest blijft dicht. Als het met water kan waarom niet met de verwarming?

Jan Karstens

Een goede investering

Jan had de kosten voor de klepscheiding er naar eigen zeggen binnen drie jaar uitgehaald. Jan verhuurt inclusief, daarom vond hij het niet nodig om het verbruik per etage te weten. Dit is wel mogelijk.

Ideaal voor alle situaties

Een klepscheiding is niet alleen voor verhuurders een interessante optie, ook voor één huishouden kan dit een oplossing zijn. Door een klepscheiding aan te schaffen kun je het hele huis altijd warm houden. Daarnaast kun je ook energie besparen door als je toch de hele dag beneden zit, de verwarming boven uit te zetten. Een klepscheiding thermostaat is dus voor iedereen interessant.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Leave a Reply

Call Now Button