Het vervangen van je cv-ketel: waarom en wanneer?

By 1 oktober 2020Comfort
cv-ketel

Wie houdt er niet van om in een lekker warm huis thuis te komen in de winter? Je cv-ketel zorgt voor de verwarming van je huis en water en is dus de sleutel van een warm welkom. Om ervoor te zorgen dat je in de winter geen koude douche krijgt, is het van belang om goed voor je cv-ketel te zorgen. Goed onderhoud is daarin niet altijd voldoende en daarom kan een cv-ketel aan vervanging toe zijn.

Voorkom een koude douche

Je cv-ketel kan na verloop van tijd slijten en mankementen gaan vertonen. Natuurlijk is niet elke cv-ketel direct aan vervanging toe maar als je ketel zo’n 12 tot 15 jaar oud is geworden, is het toch echt tijd voor afscheid. Je cv-ketel zou dan van de ene op de andere dag kunnen uitvallen en je in de kou kunnen zetten. Een oude cv-ketel heeft ook een hogere kans op storingen. Daarnaast voorkom je met het tijdig vervangen van je cv-ketel dat er koolmonoxide in je huis lekt. Ook zorgt een goede ketel ervoor dat het water minimaal 60 graden is om legionellabacteriën in de pijpleidingen te voorkomen. Bovendien hoeft een cv-ketel niet kapot te zijn om toch aan vervanging toe te zijn. Een oude cv-ketel kan zoveel energie verbruiken dat je, om geld te besparen op je energierekening, beter af bent met een nieuwe ketel. Een nieuwe hoogrendementsketel (hr-ketel) kan je namelijk een paar honderd euro per jaar besparen op de energierekening. Tot slot zijn nieuwe cv-ketels voorzien van de nieuwste technologieën zoals bijvoorbeeld het op afstand bedienen van de ketel via een telefoon of tablet. Zo kun je als je in de trein zit op de terugweg naar huis de ketel alvast aanzetten en in een lekker voorverwarmd huis thuiskomen. De specialisten van Heemskerk Installaties kunnen je alles vertellen over cv-ketels en je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Winter is coming

Als je cv-ketel aan vervanging toe is, is dit het ideale moment om dit te doen. Aangezien het weer nu nog redelijk mooi is, gebruik je in deze tijd van het jaar je cv-ketel veel minder dan in de winter. Het installeren van een cv-ketel kan zo’n 4 tot 6 uur duren wat zeker in de winter voor vervelende situaties kan zorgen. Mochten de radiatoren ook aan vervanging toe zijn dan kan het zelfs nog langer duren. Omdat cv-ketels minder problemen hebben in deze tijd van het jaar, zijn monteurs ook minder druk in deze tijd en kun je dus sneller terecht voor een afspraak. Als je je cv-ketel nu vervangt ondervind je de minste problemen en kun je de hele winter van een lekker warm huis genieten. Daarnaast begin je meteen met energie- en geldbesparing.

Neem dus snel contact op met ons!

Leave a Reply

Call Now Button