Een waterontharder. Goed voor jou en je portemonnee!

By 22 maart 2021Klantoplossing
Waterontharder

Stromend water bevat van nature allerlei mineralen, zoals calciumcarbonaat en magnesium. De ‘hardheid’ van het water wordt bepaald door het aantal mineralen per liter. Na het opdrogen van hard water blijft er calciumcarbonaat, oftewel kalkaanslag, achter. Kalkaanslag is erg vervelend voor de aanblik van onder andere jouw kranen, douchecabine en tegels. Het is te verwijderen met behulp van een antikalkmiddel. Maar aangezien voorkomen beter is dan genezen, is een waterontharder erg interessant. Daarnaast heeft een waterontharder nog veel meer voordelen. Een echte aanrader dus!

Waarom een waterontharder?

Een waterontharder maakt, zoals je waarschijnlijk al geraden had, het water zachter. Het verlaagt dus het calciumcarbonaat en magnesiumgehalte in het water van jouw huis. Dit zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag meer op jouw kranen en dergelijke komt te zitten. Het overige vuil in huis kan zich hierdoor ook niet meer aan het kalk hechten waardoor je minder vaak hoeft schoon te maken.

Zacht water betekent een zachtere rekening

Zacht water heeft ook een aantal financiële voordelen. Kalkaanslag werkt isolerend. Als het op verwarmingselementen terechtkomt zorgt het ervoor dat het verwarmingselement minder warmte kan afgeven. Daarnaast bespaar je op antikalkmiddelen. Ook vaatwasmiddelen zoals glansspoelmiddel is niet meer nodig aangezien er geen kalkaanslag meer op je bestek, glaswerk en servies meer komt. Zacht water is tevens beter voor de levensduur van veel huishoudelijke apparaten zoals de Cv-ketel, boiler, geiser, stoomstrijkijzer, koffiezetapparaat en waterkoker. Ook gaat textiel zoals kleding en handdoeken langer mee en blijft het mooier van kleur.

Zacht water is beter voor de huid

Zacht water is naast een hoger gebruiksgemak en lagere kosten ook beter voor jouw gezondheid. Hard water ontvet de huid en kan daardoor huidirritaties veroorzaken. Daarnaast verlicht zacht water eczeem, winterhanden en een droge huid. Bovendien hoef je ook minder shampoo, bodylotion en handcrème te gebruiken omdat zacht water voor een heerlijk zachte huid zorgt na een douche of bad.

Beter voor het milieu

De aanschaf van een waterontharder is een milieuvriendelijke beslissing. Alles gaat langer mee, er zijn minder middelen nodig en het energieverbruik vermindert.

De Watts OneFlow waterontharder

Mocht je geïnteresseerd zijn in de aanschaf van een waterontharder dan raden wij de Watts OneFlow aan. Deze waterontharder gebruikt een innovatieve technologie die het kalk in het leidingwater goed kan neutraliseren. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere opties. Ben je benieuwd naar welke waterontharder de beste optie is voor jou? Neem dan contact met ons op voor deskundig advies.

Leave a Reply

Call Now Button