Hoe kan ik mijn huis goed onderhouden in de lente en zomer?

By 21 juni 2022Nieuws
grote zomerschoonmaak

Met elk seizoen krijgt je huis wel een stootje. Gelukkig is het bestand tegen de verschillende weersomstandigheden van elk seizoen. Alleen is het wel belangrijk om je huis goed te onderhouden zodat dit zo blijft. Wij hebben daarom wat tips voor je om bepaalde delen van je huis in de gaten te houden.

Een schoon dak scheelt sores

Het dak is de helm van het huis. Daarom is het misschien ook wel hét belangrijkste onderdeel van je huis. Op je dakbedekking kunnen soms mos en algen groeien. Deze planten tasten je dakbedekking aan wat uiteindelijk kan leiden tot lekkage. Mochten er inderdaad mos of algen op je dak groeien dan is het verstandig om je dak te reinigen. Je kunt dit natuurlijk zelf doen met een hogedrukspuit, maar het kan risicovol zijn om je dak op te gaan. Daarom kun je hier vaak toch wel het beste een vakman voor inschakelen.

Voorkom verstopte dakgoten

Iets wat misschien minder voor de hand liggend is, is het controleren van je dakgoten. Dakgoten kunnen namelijk soms verstopt raken. Om lekkage te voorkomen is het verstandig om in de lente of vroeg in de zomer je goten hierop te controleren. Het is namelijk dan nog niet te heet om dit te doen. De ruige herfst- en wintermaanden zijn dan achter de rug en je voorkomt dat de vogels takken in de goten kunnen gebruiken als nestje. Je kunt je dakgoten schoonmaken door met handschoenen en/of een schepje aan de slag te gaan. Mocht je het eng vinden om een hoge ladder op te gaan dan kun je hier ook een vakman voor regelen.

Bereid je cv-ketel voor op het najaar

Nadat je dak onder de loep is genomen is de zomer dé perfecte tijd om je cv-ketel te laten controleren. “Huh? In de zomer?” zul je misschien denken, maar toch is het echt de beste tijd om dit te doen. In de herfst en winter staat je cv-ketel namelijk weer vaak aan waardoor de kans groter is dat er iets kapotgaat. Dit kun je voorkomen door het periodieke onderhoud van je cv-ketel in te plannen in de zomer. Hierdoor voorkom je nare verrassingen in de herfst en de winter wanneer je de cv-ketel enorm nodig hebt.

Afspraak maken?

Plan het onderhoud van je cv-ketel in via ons contactformulier, of bel met 071 401 6665.

Call Now Button