De R in de maand staat voor Regelmaat onderhoud

By 23 september 2021Service-apparaat
Regelmatig onderhoud

De herfst is aangebroken en daarmee zit de R ook weer in de maand. Omdat het weer kouder gaat worden moet je weer meer op jouw cv-ketel gaan rekenen. Wil jij er zeker van zijn dat jij de hele winter lekker knus en warm thuis kunt zijn? Dan is regelmatig onderhoud belangrijk.

Geen koude douche

Regelmatig onderhoud verkleint de kans op storingen. Je zal maar net zien dat jouw cv-ketel een storing heeft of zelfs volledig uitvalt tijdens de koudste dagen van het jaar. Dit is één van de vervelendste dingen die jou kunnen gebeuren tijdens deze dagen. Daarnaast maakt regelmatig onderhoud de ketel ook efficiënter. Regelmatig onderhoud zorgt dus niet alleen voor minder storingen, maar bespaart ook energie. Door jaarlijks onderhoud heb je een lagere CO2 uitstoot en is beter voor de brandveiligheid.

Garandeer jouw garantie

Als jouw cv-ketel niet regelmatig onderhouden wordt kan dit voor problemen met de garantie zorgen. De fabrikant van jouw cv-ketel schrijft voor hoe vaak een ketel onderhouden moet worden. Het ligt natuurlijk aan de fabrikant en het type cv-ketel hoe vaak dit is maar het kan variëren van jaarlijks tot elke 2 of 3 jaar. Dit voorschrift is vaak een beperkende voorwaarde voor de garantie op de cv-ketel! Naast de garantie kan regelmatig cv-ketelonderhoud ook een voorwaarde zijn bij jouw opstalverzekering. Regelmatig onderhoud zorgt er dus voor dat de cv-ketel niet alleen langer meegaat, maar mocht het alsnog kapot gaan heb je ook een grotere kans dat je een nieuwe krijgt van de fabrikant of verzekeraar. Ons advies: 1 keer per jaar onderhoud!

Voorkom onveilige situaties

Een storing in jouw cv-ketel heb je niet altijd door. Koolmonoxide ontstaat bij de verbrandingsprocessen van cv-ketels, zelfs bij moderne cv-ketels! Koolmonoxide is geurloos en heb je daarom ook niet door. Een cv-ketel kan veel koolmonoxide produceren als die niet onderhouden of afgesteld wordt. Koolmonoxide ontstaat bij onvolledige verbranding, omdat bijna elke verbranding wel een beetje onvolledig is ontstaat er altijd, dus ook bij de modernste cv-ketels, wel wat koolmonoxide. Daarom adviseren wij naast regelmatig onderhoud van jouw cv-ketel ook dat je koolmonoxidemelders installeert in huis.

Laat de zorg over jouw cv-ketel uit handen nemen

Zelf kun je ook twee dingen doen voor cv-ketelonderhoud. Ten eerste kun je radiatoren en de ketel ontluchten. Een goed teken dat dit nodig is, is als de radiatoren verwarmingsbuizen veel geluid maken. Dit geluid wordt gemaakt door luchtbellen en deze luchtbellen zijn slecht voor je ketel en het energiegebruik. Ten tweede kun je het water bijvullen wanneer de waterdruk te laag is. Let wel op dat je dit doet als het water koud is! Maar wat misschien nog wel het beste is om te doen is om het cv-ketelonderhoud volledig uit handen te geven door een onderhoudscontract te nemen. Met zo’n onderhoudscontract komt de monteur jaarlijks langs om de ketel schoon te maken en te controleren. Hij neemt zelf contact op en neemt dus vrijwel alle zorgen uit handen.

Sluit een onderhoudscontract af

Regelmatig onderhoud is dus één van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor jouw cv-ketel én jouw portemonnee. Neem contact op en wij bespreken graag de mogelijkheden.

Call Now Button