Garantie voor snelle hulp bij storingen

By 16 juli 2021Geen categorie
Jaarlijks onderhoud

Je cv-ketel is een ingewikkeld apparaat. Er zitten verschillende onderdelen in die kunnen verroesten, defect raken of slijten. Net zoals bij je auto is het belangrijk om je cv-ketel jaarlijks te laten controleren om problemen en kosten op de lange termijn te voorkomen. In dit artikel zullen wij de voordelen van regelmatig onderhoud belichten om je inzicht te bieden in het belang van onderhoud van je cv-ketel.

Betere veiligheid

Misschien wel de belangrijkste reden om je cv-ketel goed te laten onderhouden is de veiligheid. Met periodiek onderhoud voorkom je de kans op lekkage van het levensgevaarlijke koolstofmonoxide. Ook draagt dit onderhoud bij tot een betere brandveiligheid. Als je meer wilt weten over hoe de monteur deze veiligheidsaspecten controleert dan kun je deze video van Techniek Nederland bekijken.

Beter voor de portemonnee

Een slecht onderhouden cv-ketel kan een enorme kostenpost zijn; dure reparatiekosten en hoge energierekeningen. Het scheelt daarom op de lange termijn om te investeren in het onderhoud van je ketel. Periodieke controles garanderen een langere levensduur van de ketelonderdelen. Deze onderdelen zijn vaak duur om te vervangen. Ook zorgen deze controles ervoor dat je cv-ketel zo optimaal mogelijk blijft presteren waardoor deze ook energiezuinig blijft. Hierdoor zullen je energiekosten lager uitvallen, dus verdien je het onderhoud indirect weer terug.

Duurzamer

De laatste jaren is duurzaamheid ook een belangrijke reden geworden om je cv-ketel regelmatig te laten onderhouden. Een goed onderhouden cv-ketel zorgt namelijk voor een kleinere CO2-uitstoot door energiebesparing op de lange termijn. In het algemeen is de grootste bijdrage tot duurzaamheid het zo lang mogelijk doen met apparaten. Met onderhoud zorg je ervoor dat je cv-ketel zo lang mogelijk meegaat.

Minder gedoe

Door je cv-ketel jaarlijks te laten controleren hoef je op lange termijn minder te regelen. Zo gaat een regelmatig gecontroleerde ketel langer mee, waardoor je minder snel een nieuwe hoeft te laten installeren. Ook worden door controles storingen voorkomen. Storingen zijn nooit leuk en vooral niet met je cv-ketel, waarbij betrouwbaarheid van uiterst belang is. Zeker in de winter. Bovendien krijg je met onze onderhoudsservice snelle hulp bij eventuele storingen. Regelmatig onderhoud van je cv-ketel leidt dus tot winst op lange termijn. Heb je nog geen onderhoudsabonnement bij Heemskerk, maar zou je dit wel graag willen? Wij bieden service voor jaarlijks onderhoud aan waarbij je ook de garantie hebt dat je snelle hulp bij storingen krijgt. Geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat je misschien ook wil lezen...

Call Now Button